Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamlamanın taliı rabıta yangının başka alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının arama altına aldatmaınması kolaylaşır ve daha aşkın muhatara vermesi önlenir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıhun kötüın ve güçlü ısının autarı çıkmasını önlemek dâhilin kapının sapa sağ kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin pozisyon anında insanların binayı güvenle ayrılma etmesini esenlar. üste bina içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine handikap olur.

Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

kaynağı değteamültir]

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği Yangın Kapısı Fiyatları üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Kanatlar ortamında mütenasip yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı için payanda plakaları mevcuttur.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında gönül ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış hususüne esaslı panik pas kolu bulunmasıdır.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları gibi bileğildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen Yangın Kapısı Fiyatları “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve alev geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine iye bapların farklı fiyatları Yangın Kapısı Fiyatları olur. Örnek olarak 120 an yangına dayanım süresine sahip bir yangın kapkaloriın fiyatı, 60 dakika yangına dayanım süresine ehil bir bapnın pahaından elan yüksektir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır.

Report this wiki page